Filmarchief

La Fille de Brest

Dinsdag 17 oktober 2017 om 20.00 uur

Emmanuelle Bercot | 128 minuten | 2016

Irene werkt als longarts in een Frans ziekenhuis. Ze ontdekt dat een medicijn verantwoordelijk is voor meerdere doden. Ze bindt de strijd aan met een machtig farmaceutisch bedrijf ondanks dat haar collega’s haar links laten liggen.

Aquarius

Dinsdag 10 oktober 2017 om 20.00 uur

Kleber Mendonça Filho | 146 minuten | 2017

Clara (Sonia Braga) is 65 en de enige bewoner van Aquarius, een complex van appartementen. Alle andere bewoners zijn al vertrokken omdat een bedrijf andere plannen heeft met het terrein. Clara weigert echter te vertrekken. De koude oorlog met de ontwikkelaar die hieruit voortkomt, doet Clara nadenken over het leven, haar geliefden en haar toekomst.

Tomorrow (Demain)

Dinsdag 10 oktober 2017 om 15.00 uur

Cyril Dion, Mélanie Laurent | 120 minuten | 2016

Het klimaat verandert. In plaats van het ergst mogelijke te laten zien dat zou kunnen gebeuren, focust deze documentaire zich op mensen met oplossingen en de zaken die ze ondernemen om ze te implementeren. Verbeter de wereld begin bij jezelf. Om echt het verschil te maken in het streven naar een betere wereld waarbij mens, dier en natuur met elkaar in harmonie te leven, is het beter om dicht bij huis te beginnen.

Deze film speciaal op 10 oktober, op De Dag van de Duurzaamheid!

Onderstroom

Zondag 8 oktober 2017 om 19.00 uur

Jeroen Hoogendoorn | 66 minuten | 2017

Filmer Jeroen Hoogendoorn legt op camera vast wat er gebeurt als rond zijn eigen dorp het grootste windpark van Friesland moet verrijzen. Dicht op de huid volgt hij als participerend journalist een actiegroep die tegen de stroom in met een gewaagd burgerinitiatief komt. Door slim verzet en door samenwerking met tegenpartijen lijkt dit een provinciebreed succes te worden. Totdat er verkiezingen komen. Dan wordt pijnlijk duidelijk hoe de democratische machtsverhoudingen werkelijk liggen. De camera legt meedogenloos vast waarom de energietransitie in Nederland maar niet van de grond komt.

In het kader van het evenement "DuurSamen Zoetermeer 2017"
van 6 - 8 oktober.

Bram Fischer

Dinsdag 3 oktober 2017 om 20.00 uur

Jean van de Velde | 124 minuten | 2017

Het is 1963 en in Zuid-Afrika worden negen ANC-leden, waaronder Nelson Mandela, opgepakt. Bram Fischer krijgt de taak om hen te verdedigen en hen te behoeden voor de doodstraf. Bram Fischer speelt zelf echter ook een rol bij het groeiende verzet in Zuid-Afrika.

Bram Fischer, telg uit een hoog aangeschreven Afrikanerfamilie, de zogenoemde boerenelite, is steradvocaat van het Zuid-Afrikaanse diamantbedrijf De Beers tijdens de apartheid. Hij is in het bezit van een villa met zwembad, heeft een fijn huwelijk en twee kinderen. Maar hij is ook de man die alles riskeert als hij een groepje ‘saboteurs’ verdedigt. Hij blijkt heimelijk al jaren ondergronds vervlochten met de revolutionaire anti-apartheidsbeweging.

Alberta

Dinsdag 4 juli 2017 om 20.00 uur

Eddy Terstall en Erik Wünsch | 96 minuten | 2016

Freek heeft een mooie vrouw, een geadopteerde zoon en succes in zijn werk als reclameman en mediagoeroe. Maar hij is niet tevreden. Hij wordt hopeloos verliefd op de mysterieuze jonge vrouw Alberta. Een ontsnapping met haar naar de gelijknamige streek in Canada om de magnifieke landschappen daar te schilderen, moet als medicijn tegen zijn midlifecrisis dienen. Helaas verveelt Alberta zich al snel in het huisje in de bossen.

 

Florence Foster Jenkins

Dinsdag 27 juni 2017 om 20.00 uur

Stephen Frears | 110 minuten | 2016

De New Yorkse societydame, Florence Foster Jenkins (Meryl Streep), doet er alles aan om haar droom – een groots zangeres worden – uit te laten komen. De stem die ze in haar hoofd hoort is prachtig, maar voor anderen klinkt haar gezang vreselijk vals. Haar echtgenoot en manager, de aristocratische Engelse acteur St. Clair Bayfield (Hugh Grant), is vastbesloten om zijn geliefde Florence tegen de waarheid te beschermen.

Deze film wordt vertoond in het kader van het Zoetermeerse muziekfestival Klassiek op ’t Water.

L'Odyssée

Dinsdag 20 juni 2017 om 20.00 uur

Jérôme Salle | 123 minuten | 2017

Biopic over het leven van de bekende Franse avonturier, filmmaker en onderzoeker Jacques-Yves Cousteau, die de zeeën en de daarin voorkomende levensvormen bestudeerde. Terwijl Cousteau steeds grotere avonturen wil aangaan ziet zijn zoon Philippe hoe de zee meer en meer vervuild raakt. Hun belangen lopen steeds verder uiteen.

A Street Cat Named Bob

Dinsdag 13 juni 2017 om 20.00 uur

Roger Spottiswoode | 103 minuten | 2016

Na een moeilijke jeugd en een periode als dakloze probeert James Bowen af te kicken van zijn heroïneverslaving. Wanneer hij in de hal van zijn flat een gewonde rode kater vindt, verandert dat zijn leven. Hij kan geen eigenaar ontdekken en besluit het dier te verzorgen tot het beter is. Wanneer kater Bob weer op eigen pootjes kan staan, blijft hij James trouw en wijkt niet meer van zijn zijde.

Jackie

Dinsdag 6 juni 2017 om 20.00 uur

Pablo Larraín | 100 minuten | 2017

In Jackie kruipt Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van Jackie Kennedy. De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van de First Lady. Een periode waarin de blik van de hele wereld gericht was op de beroemde weduwe.

Openingstijden servicebalie

van maandag t/m zaterdag 16.00 uur tot 20.30 uur
bij (film)voorstellingen op zondag of in de middag één uur voor aanvang
ook telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur.

U vindt ons ook op en en op www.filmhuiscameo.nl