Filmarchief

Alberta

Dinsdag 4 juli 2017 om 20.00 uur

Eddy Terstall en Erik Wünsch | 96 minuten | 2016

Freek heeft een mooie vrouw, een geadopteerde zoon en succes in zijn werk als reclameman en mediagoeroe. Maar hij is niet tevreden. Hij wordt hopeloos verliefd op de mysterieuze jonge vrouw Alberta. Een ontsnapping met haar naar de gelijknamige streek in Canada om de magnifieke landschappen daar te schilderen, moet als medicijn tegen zijn midlifecrisis dienen. Helaas verveelt Alberta zich al snel in het huisje in de bossen.

 

Florence Foster Jenkins

Dinsdag 27 juni 2017 om 20.00 uur

Stephen Frears | 110 minuten | 2016

De New Yorkse societydame, Florence Foster Jenkins (Meryl Streep), doet er alles aan om haar droom – een groots zangeres worden – uit te laten komen. De stem die ze in haar hoofd hoort is prachtig, maar voor anderen klinkt haar gezang vreselijk vals. Haar echtgenoot en manager, de aristocratische Engelse acteur St. Clair Bayfield (Hugh Grant), is vastbesloten om zijn geliefde Florence tegen de waarheid te beschermen.

Deze film wordt vertoond in het kader van het Zoetermeerse muziekfestival Klassiek op ’t Water.

L'Odyssée

Dinsdag 20 juni 2017 om 20.00 uur

Jérôme Salle | 123 minuten | 2017

Biopic over het leven van de bekende Franse avonturier, filmmaker en onderzoeker Jacques-Yves Cousteau, die de zeeën en de daarin voorkomende levensvormen bestudeerde. Terwijl Cousteau steeds grotere avonturen wil aangaan ziet zijn zoon Philippe hoe de zee meer en meer vervuild raakt. Hun belangen lopen steeds verder uiteen.

A Street Cat Named Bob

Dinsdag 13 juni 2017 om 20.00 uur

Roger Spottiswoode | 103 minuten | 2016

Na een moeilijke jeugd en een periode als dakloze probeert James Bowen af te kicken van zijn heroïneverslaving. Wanneer hij in de hal van zijn flat een gewonde rode kater vindt, verandert dat zijn leven. Hij kan geen eigenaar ontdekken en besluit het dier te verzorgen tot het beter is. Wanneer kater Bob weer op eigen pootjes kan staan, blijft hij James trouw en wijkt niet meer van zijn zijde.

Jackie

Dinsdag 6 juni 2017 om 20.00 uur

Pablo Larraín | 100 minuten | 2017

In Jackie kruipt Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van Jackie Kennedy. De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van de First Lady. Een periode waarin de blik van de hele wereld gericht was op de beroemde weduwe.

The Founder

Dinsdag 30 mei 2017 om 20.00 uur

John Lee Hancock | 115 minuten | 2017

Film over de ontstaansgeschiedenis van fastfoodketen McDonald’s. Ray Kroc, een mislukte deur-aan-deurverkoper van milkshakemachines, ontmoet de broers Mac en Dick McDonald die een succesvol hamburgertentje runnen in het zuiden van Californië. De basis van hun succes: een revolutionair en razendsnel productieproces. De ambitieuze Ray Kroc laat de twee broers dromen van een enorme franchise: McDonalds! Maar dat hij uiteindelijk heel andere plannen heeft met het bedrijf vertelt hij er dan nog niet bij.

Down to Earth

Dinsdag 23 mei 2017 om 20.00 uur

Rolf Winters en Renata Heinen | 90 minuten | 2016

Op zoek naar een nieuw perspectief en zingeving leefden Rolf Winters en Renata Heinen met hun drie kinderen vier jaar in Noord-Amerika samen met een Indianenstam. Daar ontstond het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te leggen. Het gezin trok daarop een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen Wisdom Keepers en leefden bij verschillende volksstammen op zes continenten. Het resultaat is deze documentaire.

The Last Elvis

Zaterdag 20 mei 2017 om 20.00 uur

Armando Bo | 92 minuten | 2013


Overdag is Carlos Gutiérrez een gewone fabrieksarbeider. Zijn dochtertje Lisa Marie ziet de gescheiden Carlos zelden. Tot zijn ex-vrouw een ongeluk krijgt en hij de verzorging van Lisa Marie op zich neemt.  's Nachts is Elvis-imitator Carlos een ster in de glamourwereld van celebrity-imitators in Buenos Aires. Geleidelijk aan begint hij te geloven dat hij de reïncarnatie van Elvis is. Tot de dag dat hij 42 wordt, de leeftijd waarop Elvis stierf.

Voor wie dol is op Elvis: naast de film The Last Elvis is er in het Stadstheater op donderdag 1 juni de show 'We remember Elvis Presley, een tribute aan The King of Rock 'n Roll' klik voor meer info.

Cézanne et Moi

Dinsdag 16 mei 2017 om 20.00 uur

Danièle Thompson | 117 minuten | 2016

De schilder Paul Cézanne en de schrijver Emile Zola zijn sinds hun kinderjaren de beste vrienden. Ze delen alles, zowel hun dromen en twijfels als liefdes. Ooit was Paul rijk en Emile arm, maar de rollen zijn inmiddels omgedraaid. Terwijl Paul nog altijd op een doorbraak wacht, heeft Emile alles: roem, geld en de perfecte vrouw, de grote liefde van Paul.

Perfetti Sconosciuti

Dinsdag 9 mei 2017 om 20.00 uur

Paolo Genovese | 97 minuten | 2016

Een groepje goed bevriende stellen besluit tijdens een etentje alle telefoontjes en berichtjes te delen die ze binnenkrijgen. Ze blijken meer geheimen voor hun partner en vrienden te hebben dan ze dachten.

Openingstijden kassa

woensdag t/m zaterdag 12.00 uur tot 16.00 uur
bij (film)voorstellingen is de kassa één uur van tevoren open

U vindt ons ook op en en op www.filmhuiscameo.nl