Theaterplein 10   |   2711 EK Zoetermeer   |   info@filmhuiscameo.nl      

ZoekresultatenZondag 30 januari 2022 om 15.00 uur

Hermitage the power of art

Michele Mally | 88 minuten | 2019

De Hermitage in Sint-Petersburg, met een collectie van meer dan drie miljoen kunstwerken, trekt jaarlijks meer dan vier miljoen bezoekers.

Hermitage - The Power of Art gaat over de rijke geschiedenis van het gebouw maar ook die van de stad en de vele mensen die er geleefd hebben te midden van kunst, literatuur, muziek en poëzie. Toni Servillo is de gids bij uitstek die ons de kleurrijke pracht en praal van het museum en de rijke geschiedenis van Sint-Petersburg laat zien.

Taal: Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld

Genre: Documentaire

Kijkwijzer: Alle leeftijden

Acteurs: Toni Servillo (zichzelf)

Tom van der Krieke in FILMTOTAAL: "Meer nog dan de kunst gaat Hermitage The Power of Art over de Russische ziel. Deze gedeelde ziel is vaak moeilijk om te duiden, maar een gevoel van jongheid van geest, onschuld en vertrouwen zouden alle Russen gemeen hebben. De Hermitage lijkt de belangrijkste brug van Sint Petersburg te zijn als verbinding tot de rest van de wereld. De kracht van kunst, zoals de titel wel doet vermoeden, wordt niet zozeer benoemd, maar hij lijkt te bestaan uit een ondefinieerbare spirit die eeuwen, regimes en culturen kan overbruggen."